The brief

This semi-detached bungalow was brought to us by a lovely young family as a home already full of life. They wanted to add bedrooms to the first floor to allow parents and children to be closer together and create a larger living space that flowed directly into the garden where they loved to watch the children play. Our clients loved the character of their property, but wanted to bring a contemporary feel to the façade.

The concept

We proposed a single storey rear extension, two storey side extension plus a first-floor lift, alongside some internal alterations. The open-plan kitchen, dining and living area leads directly into the garden through two large floor-to-ceiling bifold doors, taking full advantage of the natural light and fresh air.

 

The first floor offers three bedrooms including a luxury master bedroom with walk-in wardrobes, en-suite and balcony overlooking the outdoor space. At the front of the property, a stunning full-height apex window flows from the ground floor through the first floor, and front and side dormers allow light to flood through, as well as offering additional head height. A white render with timber cladding completes the property; a warm, inviting colour palette with modern touches.

The work

We continue to work towards planning permission and look forward to the next stage of this project.

Project Gallery

More like this